______________________________________

Nuorten  tapahtumia 2018

PILKKIMISEN NIKSEJÄ OPPIMAAN!

Pohjanmaan vapaa-ajan kalastapiirin pilkkileiri Närpiön Piolahdessa (varapaikka Härkmeri) 26-28.1.2018. Leirillä on säävaraus, leiri perutaan mikäli jäätä ei ole tarpeeksi tai säätiedote lupaa yli 20 asteen pakkasta.

Leirille otetaan 10-18 vuotiaita Salarin jäseniä.

Ilmoittautuminen Heleena Vattula puh 040 7328771 31.12.2017 mennessä!

Kerro seuraavat tiedot: nimi, syntymäaika, vanhempien puhelinnumero, mahdolliset allergiat tai sairaudet

Ilmoittaudu pikaisesti, paikkoja rajoitetusti (koko piirin alueelta vain 20 paikkaa).

___________________________________________________________________________________________

La 10.2. klo 11.00 – 13.00. Nuorten pilkkikisa 1/2 Bluumilla. Sarjat: alle 8 v., alle 12 v. ja alle 19 v. Kaikki kalat hyväksytään. Kokoonnutaan rannan parkkipaikalle. KRS mest.

To 1.3. alkaen klo 11.00 Perinteinen nuorten hiihtolomaviikon pilkkitapahtuma Rörgrund Piolahti Kristiina vastaan Närpiö pilkkikisa, kaikki kalat hyväksytään. Mukavaa yhdessäoloa ja reipasta menoa edellisvuosien tapaan. Osallistutaan joukolla.

To 24.5. Klo 18.00 – 20.00. Onkikisa 1/2 Saunapuiston rannassa. Sarjat: alle 8 v., alle 12 v. ja alle 19 v. KRS mest.

To 7.6. klo 18.00 – 20.00. Nuorten laituripilkki 2/2 Pavis. Sarjat: alle 8 v., alle 12 v. ja alle 19 v. Kaikki kalat hyväksytään.

To 5.7. klo 10.00-16:00 Nuorten kalastus/leiripäivä 

Ohjelmassa ongintaa, laituripilkintää, heittokalastusta, tietovisa, leiriruokaa ja mukavaa yhdessäoloa. Seuraa ilmoitusta facebookissa ja Salarin kotisivuilla.

To 2.8. klo 18.00 – 20.00. Onkikisa 2/2 Saunapuiston rannassa. Sarjat: alle 8 v., alle 12 v. ja alle 19 v. Kaikki kalat hyväksytään.

To 9.8. Casting-kisa alkaen klo 18.00 Itäpuolen kentällä Kristiinassa. KRS mest.
Sarjat: alle 12 v. ja alle 19 v.

____________________________

Piirin- ja SM-kisat näet piirin toimintakalenterista 2018. Kalenterien lisäksi kilpailuista ja muista tapahtumista ilmoitetaan myös paikallislehtien seuratoimintapalstoilla ja omilla sivuillamme netissä. Osoite ja tilannetiedot ilmoitellaan seuratoimintapalstoilla ja piirin sivuilla.

Kannattaa myös tutustua Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön sivuihin osoitteet: www.vapaa-ajankalastaja. ja keskustelupalsta www. kalajuttu.com ja www. suun. tällä sivustolla etenkin nuorten asiaa sekä Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajien piirin sivut os. www.povapi.com. Ajankohtaisimmat tiedot Salarin omilta sivuilta os. www.salar.

Pistekisojen säännöt: 3 pistekisaa/laji, kaksi parasta huomioidaan, voittaja 12 p, II 9 p, III 8 p, IV 7 p, V 6 p, VI 5 p, VII 4 p, VIII 3 p, IX 2 p, X 1 piste. Samalla pistemäärällä ratkaisee saaliin yhteispaino, jos saaliinkin määrä on sama, sijoituksen ratkaisee kolmas pistekisa.

Osanottomaksut: Yleiset kisat 10 €, jäsentenväliset kisat 8 €, ellei toisin ole Ilmoitettu.

Saapukaa hyvissä ajoin kilpailupaikalle, ottakaa huomioon siirtymäajat! 

Jäsenmaksut vuodelle 2018, aikuisjäsen 23 €, perhejäsen, 13 €, nuorisojäsen 7 €. Henkilöjäsenenä saat kaiken tämän:

  • Vapaa-ajan Kalastaja -jäsenlehden postilaatikkoosi kannettuna. Vapaa- ajan Kalastajassa kerrotaan monipuolisesti kalastusharrastuksesta. Siinä on tietoa mm. eri kalastusmuodoista, kalankäsittelystä, kalastuspaikoista, uusista välineistä sekä lainsäädännöstä ja viranomaisten päätöksistä. Lehti ilmestyy 6 kertaa vuodessa. Lisää tietoa jäsenlehdestä
  • Pääsyn Extranet-sivustolle. Extranettiin on koottu runsaasti hyödyllistä tietoa niin yksittäisen vapaa-ajankalastajan, kuin myös seurojen ja vapaa- ajankalastajapiirien käyttöön. Voit lukea uusimman Vapaa-ajan Kalastaja -lehden, tai vaikka palata aiemmin tänä vuonna ilmestyneiden numeroiden pariin. Suurkaloista kiinnostuneet harrastajat voivat tutkia suurkalakilpailun taulukoita. Niihin on koottu kaikki vuosittain kilpailuun ilmoitetut kalat oheistietoineen. Extranettiin
  • Erikoisvärisen Jesse-vaapun, väreissä “JR”. Jesse-vaapun pyytävyydestä ei liene epäselvyyksiä, siitä on jo roppakaupalla todisteita mm. SE-kuhan muodossa. Vihreä sininen Jessen väri JR on suunniteltu erityisesti savi- tai humussameisiin vesiin kuhavaapuksi. Lisää tietoa erikoisvärisistä Jesse-vaapuista
  • Monipuoliset jäsenedut. SVK:n jäsenenä saat jäsenkortin, jolla lunastat itsellesi arvokkaita etuja. Lisää tietoa SVK:n jäseneduista

_____________________________________________

Vuoden Aktiivinuori 2017

Wiljam Eriksberg

Vuoden aktiivinuori Wiljam Eriksberg on tosi kova kalastuksen harrastaja. Hän on kalastanut, kun vapa on kädessä pysynyt. Paappakin on saanut tilata kalastusaiheisia lehtiä. Nuorelta kalastajalta onnistuu pilk- kiminen, jäältä kuin laituriltakin, onkiminen, uistelu. Silakan litkaamistakin on kokeillut, siinä silakoita nostaessa totesi, että taitaa kuitenkin uistelu vetää voiton. Tiukan joella on taitojaan harjoittanut ja tarkat onkin tie- dot mistä ja minkälaista kalaa milloinkin tu- lee. Innokkas oppimaan myös uutta ja siitä osoituksena tulikin piirin kesäleiriltä Piirin- nuorten toimin-takilpailusta kultaa.

Onnea nimityksen johdosta ja toivomme in- nostuksen jatkuvan tämän hienon harras- tuksen parissa.

_______________________________________________________

NUORTEN TAPAHTUMIA 2017

La 11.2. klo 11.00 – 13.00. Nuorten pilkkikisa 1/2 Bluumilla.
Sarjat: alle 8 v., alle 12 v. ja alle 19 v. Kaikki kalat hyväksytään. Kokoonnutaan rannan parkkipaikalle. KRS mest.

To 2.3. alkaen klo 11.00 Perinteinen nuorten hiihtolomaviikon pilkkitapahtuma Rörgrund Piolahti Kristiina vastaan Närpiö pilkkikisa, kaikki kalat hyväksytään. Mukavaa yhdessäoloa ja reipasta menoa edellisvuosien tapaan. Osallistutaan joukolla.

Ke 17.5 Suomi100, valtakunnallinen kalastuspäivä

To 1.6. Klo 18.00 – 20.00. Onkikisa 1/2 Saunapuiston rannassa.

Sarjat: alle 8 v., alle 12 v. ja alle 19 v. KRS mest.

To 15.6. klo 18.00 – 20.00. Nuorten laituripilkki 2/2 Hotelli Alman laituri.
Sarjat: alle 8 v., alle 12 v. ja alle 19 v. Kaikki kalat hyväksytään.

To 6.7. klo 10.00-16:00 Nuorten kalastus/leiripäivä
Paaviksella, ohjelmassa ongintaa, laituripilkintää, heittokalastusta, tietovisa,
leiriruokaa ja mukavaa yhdessäoloa. (Huom! paikka vaihtunut)

To 3.8. klo 18.00 – 20.00. Onkikisa 2/2 Saunapuiston rannassa.
Sarjat: alle 8 v., alle 12 v. ja alle 19 v. Kaikki kalat hyväksytään.

To 10.8. Casting-kisa alkaen klo 18.00 Itäpuolen kentällä Kristiinassa. KRS mest.
Sarjat: alle 12 v. ja alle 19 v.

________________________________________________________

Vuoden Aktiivinuori 2016
Robin Skogman

Vuoden aktiivinuori 2016 Robin Skogman on innokas kalastaja. Hän on kalastanut jo vuosia. Mökillä, heti kun on oppinut kävelemään on kumiveneessä heittouistimella narrannut kaloja. Nuorelta kalastajalta onnistuu niin pilkkiminen, jäältä kuin laituriltakin, onkiminen ja edellä mainittu uistelu. Leirillä Pentin antamat opit uppoavat, tieto karttuu visaisissa tehtävissä ja kalastusvälineiden askarteluissa. Pojasta kun polvi paranee niin katsotaan koska luemme Robinin kalastamista suurkaloista.
Nokkelalla nuorella saattaa takataskusta löytyä vaikka mitä kalastusaiheisia yllätyksiä
Onnea nimityksen johdosta ja toivomme innostuksen jatkuvan tämän hienon harrastuksen parissa.
______________________________________________

 


 

Kalakerho Salar ry:n leiripäivä Suurjärvellä 2.7.2015


Tervetulo toivotusten ja päivän ohjelman kertomisen jälkeen siirryttiin Suurjärven laiturille kiireen vilkkaa. Nuorten leiriläisten avustajat Pentti ja Lars-Olavi eivät meinanneet keritä kokoamaan nuorten onkilaitteita niin nopeasti kuin olisi pitänyt. Heti ensi heiton jälkeen kuului iloinen huuto, taisi olla Anton, hei mä sain kalan, jag fick en fisk. Sitten vasta kiire tulikin, siinä sai jo Raija ja Heemi rientää auttamaan, Juliuksen pappa sai tehtäväkseen vahtimisen ja nuotio puiden pilkkomisen.
Pohjaonki viritettiin porukalla lohta pyytämään, pitämään jännitystä, päästäänkö kalan kesyttämistä koittamaan.
Ongella tuli ahventa, särkeä tasaiseen tahtiin, koolla ei ollut niin väliä.
Välipalalle sai innokasta poikaporukkaa käydä useampaan kertaan kutsumassa.
Sitten laskettiinkin veneet vesille ja vuorossa virveleillä kalastaminen, lohen, hauen narraaminen, lohet lymysivät, saalista tuli hauki ja pari ahventa.
Juliukselle, meidän mestarikalastajalle, kalaa tuli juuri mestarin malliin ja saalis oli monipuolisin kun sai myös ongittua peltipurkin.
Ruokailun jälkeen oli tietovisan vuoro, nuoret tiesivät vastaukset Pentin visaisiin kysymyksiin siinä missä aikuisetkin. Kauaa ei paikalla jaksettu pysyä, kalastamaan piti päästä ja olikin Wiljamin vuoro saada oikein kunnon hauki, olisiko ollut yli viisi kiloinen.
Välillä fileerattiin Carlsron Rantakissalle ahventa ja sehän maistui, saatiin kissakin leirille mukaan, joka silminnähden nautti saamistaan kalakavereista.
Hannes ja Robin vuoroin heittivät, vuoroin onkivat ja suunnittelivat, että taidetaan saalista viedä myös siilille. Anton kokeili myös laituripilkkimistä.
Vanhemmat kun tulivat jälkikasvuaan hakemaan, saaliin informointi oli taattu, jo kauaksi kantautui huuto, kuka 17 kalaa oli saanut ja kalapussien sisältöä piti rientää näyttämään.
Aurinkoinen leiripäivä päättyi palkintojen jakoon, seuraavan leiriohjelman suunnitteluun ja mansikkakakun maisteluun.
Leiriterveisin Heemi


NUORTEN ONNISTUNUT LEIRIPÄIVÄ SUURJÄRVELLÄ

IMG_1716IMG_1729 IMG_1723 22.48.06

KUVAT LEIRIPÄIVÄLTÄ